Image
Reach us: +31 36 535 47 96
hello[at]pixelthis.nl
"A mind is like a parachute
it doesn't work if it isn't open"
Image
Image
Joost Buitenweg

 

In het jaar 2000 op de grens van een nieuw tijdperk is Acteur/Regisseur Joost Buitenweg Pixelthis gestart. Na jarenlang succesvol als acteur voor de camera te hebben gestaan in nationale en internationale produkties, werd het tijd om het vak vanaf een andere kant te benaderen. Tijd om met inspiratie, creativiteit en onconventionele ideeën, mooie produkties te maken.

Image

Acteur

 

Na zijn HBO-studie heeft hij zich eerst volledig gericht op acteren. Zo speelde hij bij Toneelgroep Amsterdam in het stuk: 'Voorjaarsontwaken', maar was daarna de allereerste soap-schurk in een dagelijkse soap in heel Europa; Rien Hoogendoorn in Goede Tijden, Slechte Tijden.
Vervolgens zagen we Joost in verscheidene series zoals: Vrouwenvleugel, Oppassen, Het zonnetje in huis, Mijn dochter en ik, Kees & Co, "André's comedy club" en natuurlijk 10 seizoenen lang in: SamSam.
Naast zijn werk in Nederland speelde hij ook in België, Duitsland en Engeland in diverse series en films mee.
Producer Wayne Henry van de oer-soap 'Coronation Street'in Engeland zei in een interview over hem: "An amazing actor" en "He's fabulous."
Steeds op zoek naar uitdagingen is Joost zich naast zijn acteerwerkzaamheden ook steeds meer toegeleggen op het presenteren en was te zien bij: 'Start op zes' (SBS6) Rode Kruis Vragenvuur (RTL4) en op de radio te horen als co-host van de ochtendshow op YorinFM.

Image

Regisseur

Als regisseur is hij sinds 1996 verbonden aan RJBSTUDIO, een onafhankelijk opleidingsinstituut die hij is begonnen om beginnende talenten wegwijs te maken in het acteervak.
Verder is hij uiteraard al sinds 2000 een van de vaste regisseurs van PIXELTHIS, het mediabedrijf dat hij in 2000 is gestart.
Sindsdien is PIXELTHIS uitgegroeit tot een fullservice productiebedrijf met eigen facilliteiten.
Joost regisseert sindsdien voor televisie, internet en instore communicatie en produceert commercials, films, videoclips, corporates, concertregistraties, bedrijfsfilms, doet postproductie van televisieseries, (buitenlandse) commercials, films en meer...

Awards

Voor zijn werk is Joost meermaals genomineerd en onderscheiden met onder andere de:
Digital Emmy Award, Televizierring, TROS-TVster, GoudenGids Publieksprijs, Benelux Filmdagen en meer...